Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Το Ελληνικό Machu Picchu -








τουρκικη ιστορια-τι γραφουν για το Ανεμουριο

 ΑΠΟ ΑΝΑΜΟΥΡΙΟΥΜ ΣΤΟ ΑΝΑΜΟΥΡ


Το όνομα του Anamur; Πήρε το όνομά της από την αρχαία πόλη ANEMURIUM . Αν εξηγήσουμε τη λατινική λέξη ANEMURIUM, σημαίνει Anem: Μύτη, Ourium: Άνεμος , και αυτή η πόλη, όπου ο άνεμος δεν σταματάει ποτέ ακόμη και στη ζέστη του καλοκαιριού, ονομάζεται «Ανεμώδης Μύτη».
 

Ανεμοδαρμένη μύτη. Ακρωτήρι Anamur, το οποίο περιλαμβάνεται στους άτλαντες γεωγραφίας. 7 χλμ από το κέντρο της πόλης Anamur. Το ακραίο σημείο της νότιας Τουρκίας , που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Τουρκίας 36 μοίρες 03 λεπτά βόρειο γεωγραφικό πλάτος είναι κοντά στην πόλη. Το ακρωτήριο Anamur είναι μια προεξοχή που σχηματίστηκε από ασβεστολιθικά πετρώματα την 1η περίοδο και εκτείνεται στη Μεσόγειο Θάλασσα με υπολείμματα πετρωμάτων. ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ Μια αρχαία πόλη που ιδρύθηκε εκεί όπου οι νότιες και ανατολικές πλαγιές του όρους Καργκάγεδικ συναντούν τη θάλασσα.

 

Συνεχίζοντας προς τη δυτική κατεύθυνση από το Anamur προς την Αττάλεια, αν ακολουθήσετε τον ασφαλτόδρομο από τον πυθμένα του βουνού προς τη θάλασσα στο 7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, η αρχαία πόλη σας υποδέχεται με τις υπέροχες κατασκευές της.

 

Σε αυτήν την πόλη, που χρονολογείται από τους αρχαίους χρόνους της ιστορίας, οι Λουβιανοί, οι Αρζάβας, οι Κιλικιανοί, οι Kueler, οι Selefkozlar, οι Kızuvatnalılar, οι Χετταίοι, οι Ασσύριοι, οι Πέρσες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί και οι Άραβες διατήρησαν την κυριαρχία τους για πολύ καιρό. Η μεγαλύτερη κυριαρχία ανήκει στους Τούρκους.
 

ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ Π.Χ. Τον 8ο αιώνα περιήλθε στην κυριαρχία των Ασσυρίων. Οι Πέρσες, που εισήλθαν στην Ανατολία τον 6ο αιώνα, απέκτησαν επίσης τον έλεγχο στην περιοχή αυτή.

 

Ο Αναμούρ τέθηκε υπό την κυριαρχία του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την εκστρατεία του προς τα ανατολικά το 333 π.Χ. και συνδέθηκε με το Μακεδονικό Βασίλειο. Την περίοδο αυτή, τα τείχη του κάστρου γύρω από την πόλη, που ονομαζόταν ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ, έφτασαν μέχρι σήμερα μετά από επισκευές που έγιναν από διάφορους ηγεμόνες. Ο περίγυρος της πόλης περιβαλλόταν από δύο σειρές τειχών της πόλης, που έμοιαζαν με κάστρο, τότε από το ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ περνούσε ο παραλιακός δρόμος από τους Σόλους προς την Άσπενδο. Ο Μέγας Αλέξανδρος π.Χ Ο οικισμός, τον οποίο κατέλαβαν οι Σελευκίδες, ένα από τα κράτη που ιδρύθηκαν μετά τον θάνατό του το 323 π.Χ., περιήλθε στη ρωμαϊκή κυριαρχία τον 1ο αιώνα π.Χ.
 

 Μπορούμε να πούμε ότι η πόλη υπήρχε τον 4ο αιώνα π.Χ., αφού το όνομα της πόλης ANEMURIUM αναφέρθηκε σε λιμενικό κατάλογο που ανήκε σε εκείνη την περίοδο.


 


 

Οι Τούρκοι ήρθαν στην πόλη τον 11ο και 12ο αιώνα. Τον 12ο αιώνα η πόλη πέρασε υπό Τουρκοκρατία.

 

Έχει αποκαλυφθεί από έρευνες ότι οι πρώτες τουρκικές φυλές που ήρθαν στο Anamur ήρθαν στην περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας μέσω της Κεντρικής Ασίας και στη συνέχεια στο Anamur μέσω της περιοχής Gülnar. Το όνομα των δρόμων και των περιοχών οικισμού είναι περιοχή Taşeli.


 

Σήμερα, η Anamur συνεχίζει να αναπτύσσεται ως μια σύγχρονη παραθαλάσσια πόλη με πληθυσμό 83.864 κατοίκους μαζί με τον κεντρικό πληθυσμό των 49.948 χωριών, που γειτνιάζουν με τις επαρχίες Karaman και Antalya, που βρίσκονται στο δυτικότερο τμήμα της Μερσίνης.


 ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ

https://docplayer.gr/46887509-Anemoyrion-arhaiotita.html