Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟ

ΣΕΛ. 63 ΑΣΚΗΣΗ 1 

2. Βρίσκω το Εμβαδον των παρακάτω ορθογωνίων και τετραγώνων. Μήπως μετά μπορουμε να βρούμε το Εμβαδόν των μπλε σχημάτων;;;
















ΘΥΜΑΜΑΙ πως διαβάζουμε τους δεκαδικούς 

-, δέκατα- εκατοστά- χιλιοστά

τα αντιγραφουμε στο τετράδιο











                         

























ΓΛΩΣΣΑ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΕΛ. 37
ΚΛΙΝΟΥΜΕ:ο ωκεανός, ο εφευρέτης,ο εξερευνητής
Χ.Α.  συναντώ,κατακτώ

βΙ Ο γΡ Α φίΕ ς.....

 


ΝΙΚΟΛΕΤΑ


Αν οι άνθρωποι άφηναν ελεύθερη τη φαντασία τους, θα είχαμε ένα κόσμο με λιγότερη συννεφιά και περισσότερα ουράνια τόξα, με περισσότερες κόκκινες κλωστές παραμυθιών και λιγότερες αλυσίδες, με λιγότερα συρματοπλέγματα και περισσότερα τετράφυλλα τριφύλλια, με λιγότερη άσφαλτο και περισσότερες μαργαρίτες που λένε πάντα «σ’ αγαπώ». Ευγένιος Τριβιζάς.
Ευγένιος Τριβιζάς: Με ποιον τρόπο καταφέρνει να δημιουργεί νέες λέξεις που δεν υπάρχουν;;;;Είναι κάτι αυθόρμητο. Συμβαίνει ακόμη και με τα λάθη που κάνω όταν γράφω βιαστικά ή όταν διορθώνω τα δοκίμια των βιβλίων μου. Για παράδειγμα είχα δει σε ένα τυπογραφικό δοκίμιο τη λέξη «λυκοπατάτες» αντί «γλυκοπατάτες» και αυτό μου έδωσε την έμπνευση για πατάτες που όταν τις τρως γίνεσαι λύκος.
Σημαντικές καινοτομίες και εφευρέσεις έγιναν από ανθρώπους που είχαν φαντασία. «Οι διάνοιες για να δημιουργήσουν νέα γνώση χρειάστηκε να ξεπεράσουν με τη φαντασία τους την υπάρχουσα γνώση», σχολίασε, και εξήγησε πως για να κάνει κάποιος μια εφεύρεση δεν χρειάζονται λεφτά ούτε τεχνικές γνώσεις αλλά η ικανότητα να φαντάζεται το ανύπαρκτο σε σχέση με την υπάρχουσα επιστημονική σκέψη.


ΒΑΣΙΛΗΣ













































ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ




























ΙΑΣΟΝΑΣ 













































ΙΩΑΝΝΑ