Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Εξερευνήστε τον Άρη: Ένα παιχνίδι Mars Rover

 

Πώς να παίξεις

Πάντα ήθελα να ταξιδέψω στην επιφάνεια ενός άλλου πλανήτη; Λοιπόν, είστε τυχεροί! Στην Εξερεύνηση του Άρη, θα οδηγείτε ένα rover στον Άρη και θα συλλέγετε πληροφορίες για πετρώματα του Άρη.

Πρώτον, θα επιλέξετε έναν βράχο για διερεύνηση. Στη συνέχεια, θα στείλετε μια ακολουθία εντολών που θα λένε στον rover πώς να φτάσετε σε αυτό το βράχο. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε την εντολή για ανάλυση του ροκ! Αυτές οι πληροφορίες θα σταλούν πίσω στους επιστήμονες της Γης.

Θα κερδίζετε πόντους κάθε φορά που αναλύετε με επιτυχία ένα νέο ροκ Άρη. Αν θέλετε υψηλό σκορ, σχεδιάστε προσεκτικά. Μερικοί βράχοι αξίζουν πολύ περισσότερους πόντους από άλλους!


Η Charlene Valerio ως δοκιμαστικός αγωγός στην αποστολή Juno στον Δία.

Η φωνή του παιχνιδιού

Charlene Valerio, Μηχανικός συστημάτων NASA / JPL

Η ενθαρρυντική φωνή που σας καθοδηγεί σε αυτό το παιχνίδι είναι από τον Charlene Valerio, μηχανικό που εργάζεται στην πραγματική αποστολή Mars 2020. Μάθετε περισσότερα για την Charlene και τη δουλειά της σε αυτό το προφίλ !



Σχετικά με το Perseverance Rover

Η ιδέα του καλλιτέχνη που απεικονίζει την επιμονή της NASA στην επιφάνεια του Άρη.

Η ιδέα αυτού του καλλιτέχνη απεικονίζει το Rever Perseverance της NASA στην επιφάνεια του Άρη. Πίστωση: NASA / JPL-Caltech

Το Perseverance είναι ένα rover που ξεκίνησε η NASA στον Άρη το καλοκαίρι του 2020. Το rover θα ταξιδέψει γύρω από τα πετρώματα σε μια περιοχή που ονομάζεται Jezero Crater. Πριν από πολύ καιρό, ο κρατήρας Jezero περιείχε μια λίμνη γεμάτη με υγρό νερό - και πιθανώς ακόμη και ζωντανούς οργανισμούς.

Ο Jezero Crater είναι ο μεγάλος κρατήρας στη μέση αυτής της εικόνας που τραβήχτηκε από τον Mars Reconnaissance Orbiter της NASA.

Μια εικόνα του δυτικού χείλους του κρατήρα Jezero που τραβήχτηκε από το Mars Reconnaissance Orbiter της NASA. Το Perseverance rover θα προσγειωθεί στον κρατήρα Jezero. Πιστωτική εικόνα: NASA / JPL-Caltech / ASU

Μελετώντας τους βράχους σε αυτόν τον κρατήρα σήμερα, οι επιστήμονες μπορούν να μάθουν πώς ήταν το περιβάλλον στον Άρη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Ορισμένα είδη βράχων στον κρατήρα θα μπορούσαν ακόμη και να αποδείξουν την προηγούμενη μικροβιακή ζωή στον Άρη!


Σχετικά με το Mars Helicopter

Όταν παίζετε το παιχνίδι, μπορεί να παρατηρήσετε ένα μικρό ελικόπτερο να σας ενώνει στο ταξίδι σας. Το πραγματικό Rover Perseverance θα έχει και έναν φίλο με ελικόπτερο! Το ηλιακό ελικόπτερο Mars της NASA θα είναι το πρώτο αεροσκάφος που πετά σε έναν άλλο πλανήτη.

Το ελικόπτερο του Άρη είναι ένα πείραμα για τους επιστήμονες και τους μηχανικούς της NASA. Θα είναι μια δοκιμασία για να δούμε αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρά αεροσκάφη για να κάνουν επιστήμη σε μελλοντικές αποστολές του Άρη.

Η ιδέα του καλλιτέχνη δείχνει το ελικόπτερο του Άρη που θα ταξιδέψει με το Rever Perseverance της NASA.

Η ιδέα αυτού του καλλιτέχνη δείχνει το ελικόπτερο του Άρη, το οποίο θα ταξιδέψει με το Rever Perseverance της NASA. Πίστωση: NASA / JPL-Caltech

πατα εδω για να παιξεις

👇

https://spaceplace.nasa.gov/explore-mars/en/

η εδω για αλλο παιχνιδι

Περιπέτεια στον Άρη👇

https://spaceplace.nasa.gov/mars-adventure/en/

Η αποστολή σας:

Εσείς και το πλήρωμά σας πρόκειται να ανατινάξετε στον Άρη! Το διαστημόπλοιό σας περιέχει ήδη τα πράγματα που χρειάζεστε για να παραμείνετε ζωντανοί, όπως αέρας, φαγητό, νερό και θερμαντήρες. Όλα όσα θα χρειαστείτε αφού φτάσετε στον Άρη έχουν ήδη σταλεί στον κόκκινο πλανήτη. Αλλά τώρα, πρέπει να αποφασίσετε τι άλλο να φέρετε. Πώς θα περάσεις το χρόνο; Τι είδους τρόφιμα και ποτά θέλετε να καταναλώσετε;

Θα έχετε τη δυνατότητα να φέρετε μόνο 10 αντικείμενα. Μην ξεχνάτε - ορισμένα πράγματα που λειτουργούν στη Γη θα προκαλέσουν προβλήματα σε μηδενική βαρύτητα. Μόλις επιλέξετε τα αντικείμενά σας, κάντε κλικ στο κουμπί "Εκκίνηση Rocket" για να ξεκλειδώσετε!


Γελοιογραφία του «πλανήτη» που συνδυάζει τρεις διαφορετικούς πλανήτες.

Αυτός ο τύπος είναι μπερδεμένος! Παίξτε το παιχνίδι και βοηθήστε τον να μην αλλάξει.

Παίξτε Switch-a-Roo ηλιακού συστήματος! https://spaceplace.nasa.gov/switch-a-roo/en/

Προσπαθήστε να βρείτε τον Άρη !https://spaceplace.nasa.gov/switch-a-roo/en/

Φτιάξτε το δικό σας διαστημικό σκάφος!


Πώς θα θέλατε να είστε επικεφαλής μηχανικός για μια σημαντική αποστολή της NASA; Σε αυτήν τη δραστηριότητα, μπορείτε να σχεδιάσετε τον πιο πρόσφατο και καλύτερο δορυφόρο. Ο δορυφόρος σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μελετήσετε τα πράγματα που συμβαίνουν στη Γη, να τραβήξετε φωτογραφίες πλανητών στο ηλιακό μας σύστημα, να παρακολουθείτε τον ήλιο μας, ή ακόμα και να βρείτε πλανήτες αλλού στο σύμπαν!



γελοιογραφία δύο παιδιών που χτίζουν ένα μοντέλο δορυφόρου

Θα αποφασίσετε πώς να φτιάξετε τον δορυφόρο σας - εξαρτάται από εσάς. Ενώ δημιουργείτε τον δορυφόρο σας, λάβετε υπόψη ότι ο δορυφόρος σας πρέπει να έχει μερικά βασικά πράγματα:

διάγραμμα των βασικών συστατικών ενός δορυφόρου.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε πώς είναι ένας πραγματικός δορυφόρος!


εικονίδιο ενός εμπορευματοκιβωτίουΚοντέινερ: Ο δορυφόρος σας χρειάζεται κάποιο είδος κοντέινερ για να συγκρατεί όλα τα gizmos μαζί και να διατηρεί τα όργανα του ασφαλή.
εικονίδιο ενός ηλιακού συλλέκτηΠηγή ισχύος: Θα χρειαστείτε κάτι για να δώσετε στον δορυφόρο σας ηλεκτρική ενέργεια έτσι ώστε να μπορεί να τρέχει όλα τα υψηλής τεχνολογίας gizmos του. Οι ηλιακοί συλλέκτες ή οι φανταχτερά μπαταρίες είναι δύο επιλογές.
εικονίδιο των οργάνων

Επιστημονικά Όργανα: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσατε τον δορυφόρο σας! Τα όργανα μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες μακρινών γαλαξιών ή πλανητών εδώ στο Ηλιακό μας Σύστημα, να μετρήσουν τις χημικές ουσίες στην ατμόσφαιρα της Γης ή να παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα του Ήλιου μας. Είναι η απόφασή σου!

εικονίδιο των οργάνωνΣυσκευή επικοινωνίας: Θα χρειαστείτε κάποιο τρόπο επικοινωνίας με τη Γη. Οι κεραίες (σε σχήμα πιάτων ή στύλων και ράβδων) είναι ένας καλός τρόπος για να γίνει αυτό.
Orientation Finder: Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε κάτι που επιτρέπει στον δορυφόρο σας να γνωρίζει πού είναι στραμμένο και με ποιον τρόπο είναι «πάνω». Κάτι που βλέπει τα αστέρια (ένα ιχνηλάτη αστεριών) ή τον ήλιο (ένα ανιχνευτή ήλιου) θα λειτουργούσε.




εικονίδιο ενός εμπορευματοκιβωτίουΚοντέινερ: Ο δορυφόρος σας χρειάζεται κάποιο είδος κοντέινερ για να συγκρατεί όλα τα όργανα μαζί και να τα διατηρεί ασφαλή.
εικονίδιο ενός ηλιακού συλλέκτηΠηγή ισχύος: Θα χρειαστείτε κάτι για να δώσετε στον δορυφόρο σας ηλεκτρική ενέργεια έτσι ώστε να μπορεί να τρέχει όλα τα υψηλής τεχνολογίας όργανα του. Οι ηλιακοί συλλέκτες ή οι μπαταρίες είναι δύο επιλογές.
εικονίδιο των οργάνων

Επιστημονικά Όργανα: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσατε τον δορυφόρο σας! Τα όργανα μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες μακρινών γαλαξιών ή πλανητών εδώ στο Ηλιακό μας Σύστημα, να μετρήσουν τις χημικές ουσίες στην ατμόσφαιρα της Γης ή να παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα του Ήλιου μας. Είναι η απόφασή σου!

εικονίδιο των οργάνωνΣυσκευή επικοινωνίας: Θα χρειαστείτε κάποιο τρόπο επικοινωνίας με τη Γη. Οι κεραίες (σε σχήμα πιάτων ή στύλων και ράβδων) είναι ένας καλός τρόπος για να γίνει αυτό.
Orientation Finder: Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε κάτι που επιτρέπει στον δορυφόρο σας να γνωρίζει πού είναι στραμμένο και με ποιον τρόπο είναι «πάνω». Κάτι που βλέπει τα αστέρια (ένα ιχνηλάτη αστεριών) ή τον ήλιο (ένα ανιχνευτή ήλιου) θα λειτουργούσε.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα ...

ένα μοντέλο δορυφόρου κατασκευασμένο με περιγραφόμενα αναλώσιμα.

<
>




👍

Βρώσιμος δορυφόρος 

  • Δοχείο: τραγανό ρύζι.
  • Πηγή ισχύος: ηλιακός θερμοσίφωνας κατασκευασμένος με γκοφρέτα ζάχαρης με μπλε πάγωμα.

  • Όργανα: γκοφρέτες ζάχαρης
  • Επικοινωνία: κεραία κατασκευασμένη από ένα μικρό κομμάτι γλυκόριζας.
  • Ανιχνευτής προσανατολισμού: 

  • Ανιχνευτής ήλιου κατασκευασμένος από μέρος ενός κολλώδους σκουλήκι.
  • Συνοδεύεται από: οδοντογλυφίδες και πάγωμα.
  • Όργανα: μέρος μιας γκοφρέτας ζάχαρης.
  • Επικοινωνία: κεραία κατασκευασμένη από gummy candy.
  • Εύρεση εύρεσης προσανατολισμού: ιχνηλάτης αστεριών φτιαγμένο με κουλουράκι.
  • Συνοδεύεται από: οδοντογλυφίδες και πάγωμα.


  • Επικοινωνία: Ραδιοφωνικό πιάτο φτιαγμένο με μισό φελιζόλ, μαύρο κατασκευαστικό χαρτί και ένα κομμάτι ραβδί.
  • Αναγνώριση προσανατολισμού: ιχνηλάτης αστεριού κατασκευασμένη από βίδα.
  • Πραγματοποιείται μαζί με: Scotch tape.