Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ESA ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ








Πείραμα 
Astrocrops - Καλλιέργεια φυτών για μελλοντικές διαστημικές αποστολές



Κατανόηση του φαινομένου του θερμοκηπίου


Μαθησιακοί στόχοι • Τι είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου. • Τι είναι τα αέρια του θερμοκηπίου. • Ποιες είναι οι θετικές και αρνητικές συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου. • Ότι χωρίς το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν θα υπήρχε ζωή όπως τη γνωρίζουμε στη Γη. • Το ότι η ανθρώπινη αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου προκαλεί υπερθέρμανση του πλανήτη. • Πώς να εκτελέσετε μετρήσεις θερμοκρασίας.


Ο χώρος γύρω από τη Γη γεμίζει με διαστημικά σκουπίδια

Αυτό το GIF είναι μέρος μιας κινούμενης εικόνας που δείχνει διαφορετικούς τύπους αντικειμένων διαστημικών συντριμμιών και διαφορετικά μεγέθη συντριμμιών σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Ο χώρος γύρω από τη Γη γεμίζει με διαστημικά σκουπίδια! Πνευματικά δικαιώματα: ESA

Πρόσβαση στην εικόνα

Υπάρχουν σχεδόν 2000 δορυφόροι στο διάστημα, σε τροχιά γύρω από τη Γη. Είναι πολύ χρήσιμα για εμάς, παρέχοντας επικοινωνία, επιτρέποντάς μας να εξερευνήσουμε το διάστημα και να παρακολουθούμε τον μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Ωστόσο, όταν οι δορυφόροι καταρρέουν ή δυσλειτουργούν και δεν είναι πλέον χρήσιμοι, παραμένουν συχνά στις τροχιές τους και γίνονται αυτό που είναι γνωστό ως διαστημικά συντρίμμια - μερικές φορές με το παρατσούκλι του χώρου. Αυτό γίνεται ένα μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν περισσότεροι από 3000 σπασμένοι δορυφόροι σε τροχιά γύρω από τη Γη αυτή τη στιγμή! Χιλιάδες νέοι δορυφόροι αναμένεται να εκτοξευτούν σε τροχιά τα επόμενα χρόνια. Όλοι τελικά θα γίνουν σκουπίδια στο διάστημα. Ακόμα κι αν ακυρώθηκαν όλες οι εκτοξευμένες διαστημικές σήμερα, το ποσό των ανεπιθύμητων διαστημάτων σε τροχιά θα συνεχίσει να αυξάνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι συγκρούσεις μεταξύ αντικειμένων στο διάστημα μπορούν να τα καταστρέψουν, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα κομμάτια!

Ο Γενικός Διευθυντής της ESA Jan Wörner εξηγεί: «Φανταστείτε πόσο επικίνδυνο θα ήταν να ταξιδέψετε στην ανοικτή θάλασσα αν όλα τα πλοία που είχαν χαθεί ποτέ στην ιστορία εξακολουθούν να παρασύρονται πάνω από το νερό. Αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση σε τροχιά και δεν μπορεί να συνεχιστεί. "

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από το Vespa πριν κυκλοφορήσει. Τώρα περιστρέφεται γύρω από τη Γη ως κομμάτι του διαστημικού σκουπιδιού. Πνευματικά δικαιώματα: ESA / CNES / Arianespace / Optique Video du CSG

Πρόσβαση στην εικόνα

Μια εταιρεία που ονομάζεται ClearSpace έχει αποδεχθεί την πρόκληση της ESA να σκεφτεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. 

ΠΗΓΗ https://www.esa.int/kids/en/news/ESA_gives_go-ahead_for_the_world_s_first_space_junk_removal_mission


Μια σημαντική αναζήτηση στην εξερεύνηση του Άρη είναι το κυνήγι για ατμοσφαιρικά αέρια https://www.esa.int/Science_Exploration/Human_and_Robotic_Exploration/Exploration/ExoMars/ExoMars_discovers_new_gas_and_traces_water_loss_on_Mars

Διασκέδαση και εκπαίδευση για παιδιά και οικογένειες με Αποστολή: Σπίτι