Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Η πορεία προς την Ινδία.


 Έχοντας επιτύχει συντριπτική νίκη στην Ισσό, ο Αλέξανδρος οδήγησε τον στρατό του προς την Αίγυπτο, μέσα από τη Συρία και την Παλαιστίνη. Η κύρια αντίσταση προήλθε από την ισχυρή Τύρο, που αποφάσισε να παραμείνει πιστή στον Δαρείο. Οι κάτοικοι της πόλης είχαν την ελπίδα ότι θα τους προστάτευαν τα ισχυρά της τείχη 
Για να αντιμετωπίσει μια πόλη κτισμένη πάνω σε νησί, με ισχυρή οχύρωση και ναυτικό, ο Αλέξανδρος χρησιμοποίησε πολιορκητικούς πύργους, και πετροβόλα όπλα που εκτόξευαν πελώριους λίθους στα τείχη .Όταν πλέον τα τείχη της Τύρου είχαν μισογκρεμιστεί, ο ίδιος ο Αλέξανδρος  πέρασε  μέσα στην πόλη με ξύλινη γέφυρα και την κατέλαβε...Η πολιορκία της Τύρου κράτησε σχεδόν επτά μήνες. 
Μετά την Τύρο ο Αλέξανδρος  φτάνει  το 331 στην Αίγυπτο χωρίς μάχη. 
.O βασιλιάς των Περσών Δαρείος Γ' προσπάθησε να εμποδίσει τον Αλέξανδρο να προχωρήσει στο εσωτερικό της χώρας του, χωρίς αποτέλεσμα όμως. O Δαρείος συγκέντρωσε μεγάλες δυνάμεις σε μια προσπάθεια να νικήσει και να ταπεινώσει τον Αλέξανδρο. Αλλά και σ' αυτή τη μάχη στα Γαυγάμηλα, που ήταν μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν τότε, (331 π.Χ.) ο στρατός του Δαρείου νικήθηκε. O δρόμος πλέον προς τα Σούσα ήταν ελεύθερος. Όλοι οι θησαυροί της πρωτεύουσας των Περσών έπεσαν στα χέρια του.
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΓΡΑΦΩ  3 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ !
ΤΥΡΟΣ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ,ΓΑΥΓΑΜΗΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου