Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Καλημέρα , Τεταρτάκια!

Σήμερα θα γνωρισουμε ένα διαφορετικό μουσείο, το Μουσείο Καζαντζάκη - Kazantzakis Museum αφιερωμένο σε έναν σπουδαίο άνθρωπο του πνεύματος, τον συγγραφέα, ταξιδευτή Νίκο Καζαντζάκη.
Ξέρετε τι αγαπάνε σε αυτό το μουσείο;;
-Στο Μουσείο αγαπάνε τους ήχους!
Tα παιδία σκόρπισαν τους ήχους τους μέσα στο Μουσείο, για να τους βρουν τα φτερά που δεν έγιναν ποτέ πένα!



=Στο Μουσείο αγαπάνε τα χρώματα.
Ο ίδιος ο Καζαντζάκης σημείωνε άλλωστε στα χειρόγραφά του με κόκκινη και μπλε ξυλομπογιά κι 'εκανε.... πολύχρωμες διορθώσεις.Ναι, δείτε το με τα μάτια σας.... διόρθωνε συνεχεια ο Καζαντζάκης ακόμη και τα ίδια του τα βιβλια!!!!!!!!!!



Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ε Σ
1.Έλα να χρωματίσουμε την Άνοιξη!
Γράψε με πολλά χρώματα δύο προτάσεις του Καζαντζάκη που σου αρέσουν.

"Σε περίμενα όπως η γη τον χειμώνα παγωμένη κι έρημη πονεί και περιμένει. Είσαι Συ η άνοιξη κι έρχε­σαι και προχωρείς αγάλια, αγάλια, μέσα στην ψυχή μου".

Η καρδιά μου μοιάζει με μυγδαλιά...αυτή έσυρε φωνή και φώναξε πως είδε την Ανοιξη!!

Είπα να κάμω ένα ταξίδι , μπήκα σ’ ένα καΐκιν που έπιανε τα χαριτωμένα νησιά του Αιγαίου -τη Σαντορίνη, τη Νάξο, την Πάρο, τη Μύκονο
.
Το είπα, το ξαναλέω: μια από τις πιο μεγάλες χαρές που μπορεί ν’ αξιωθεί ο άνθρωπος στον κόσμο τούτον είναι να’ ναι άνοιξη, να φυσάει αλαφρό αγεράκι και ν’ αρμενίζεις στο Αιγαίο.

Ένα Ελληνικό τοπίο δίνει σ’ εμάς τους Έλληνες μιαν ανατριχίλα ωραιότητας,
έχει ένα όνομα το τοπίο - το λένε Μαραθώνα, Σαλαμίνα, Ολυμπία,Θερμοπύλες, - συνδέεται με μιαν ανάμνηση, και μονομιάς το τοπίο γίνεται πολυπλάνητη ιστορία.
Ν. Καζαντζάκης

2.«Το Φτερωτό Αλογο», ενα παραμύθι που έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης Το χειρόγραφο του παραμυθιού είναι 18 σελίδες με τον «ιδιαίτερο γραφικό χαρακτήρα του Καζαντζάκη».

Νίκος Καζαντζάκης, ένας ανήσυχος ταξιδευτής

 “Στα παλάτια της Κνωσού”.




 


                         






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου