Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Η ΕΠΟΧΗ του ΣΠΙΝΟΜΑ





  ΓΝωΡίζΟΝΤαΣ ΤοΝ ΠΑΛαΙΟΛΙθΙΚό ΚάΤοΙΚΟ ΤηΣ ΗΠΕίΡΟυ


Η παλαιολιθική εποχή αντιπροσωπεύει το 99% της διαδρομής του ανθρώπου στον πλανήτηΣτην Ευρώπη οι πρώτοι άνθρωποι φαίνεται πως έφτασαν πριν από τουλάχιστον 1  εκατομμύρια χρόνια.

Οι άνθρωποι Νεάντερταλ αποδείχτηκαν πολύ ανθεκτικοί και επινοητικοί και επιβίωσαν στους παγετώνες.Το φαινόμενο του παγετώνα  άρχισε να υποχωρεί. ... αργά αργα .
Τα βουνά της Ηπείρου τότε ήταν σκεπασμένα από πολλά μέτρα πάγου. Η Αδριατική δεν ήταν θάλασσα αλλά μια αχανής πεδιάδα. Τα παράλια της Ηπείρου βρίσκονταν στην Κέρκυρα,από την Ηγουμενίτσα στην Κερκυρα δεν ήταν θάλασσα ,ήταν πεδιαδα !!!!!!!!!!  .

Ο Νεάντερνταλ , ο φίλος μας ο Σπινόμα,είναι ένας τύπος ανθρώπου, γέννημα θρέμμα της Ευρώπης, και ο δημιουργός των πολιτισμών!
 Η παρουσία του  επιβεβαιώνεται στην Ήπειρο από τις ανασκαφές στις προϊστορικές θέσεις Καρβουνάρι, Κοκκινόπηλος, Μόρφι,  Αγιά, Αναβάτης, Ελευθεροχώρι κ.α. 
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων εκτίθενται παλαιολιθικά ευρήματα (πέτρινα εργαλεία, οστά από τα θηράματα των κυνηγών) από διάφορες περιοχές. 

Ελάτε να πάμε μαζί ένα ταξίδι.... Το ταξίδι αρχίζει .....Ο αέρας φυσάει με δύναμη... ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ 
  ΓΝωΡίζΟΝΤαΣ ΤοΝ ΠΑΛαΙΟΛΙθΙΚό ΚάΤοΙΚΟ ΤηΣ ΗΠΕίΡΟυ





πηγη  Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α 

ο κόσμος των Νεάντερταλ Ασπροχάλικο
Επιστημονική επεξεργασία - επιμέλεια Δρ. Ελένη Κοτζαμποπούλου Αρχαιολόγος
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου