Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Μένουμε σπίτι και ... ολοκληρωνουμε την εργασία μας!


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

■ BHMA 1: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΓΟΥ 
- Αποστείλετε το έργο του μικρού σας καλλιτέχνη με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ψηφιακή μορφή (ΕΙΚΟΝΑ)JPG ή PNG (72-300 dpi) ως συνημμένο αρχείο, αφού το αποθηκεύσετε με το επώνυμο και το όνομα του παιδιού (πχ. ΚαραγιάννηςΓιώργος.jpg) στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΠΠΕ: paidiki.pinakothiki.elladas@gmail.com  

Στο ΘΕΜΑ/SUBJECT του μηνύματος γράψτε: MVVF 2020 και το ονοματεπώνυμο του παιδιού.

■ BHMA 2: ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία υποβολής συμμετοχής στο πρόγραμμα, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε →εδώ

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ!


Τα εκπαιδευτικά-καλλιτεχνικά προγράμματα της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας σχεδιάζονται και υλοποιούνται με γνώμονα την παιδαγωγική σκοπιμότητα, την επιστημονική εγκυρότητα, την παιδαγωγική καταλληλότητα, και την αισθητική αρτιότητα τους. Αναλυτικότερα:       
Δίνεται έμφαση στην παιδαγωγική σκοπιμότητα των προγραμμάτων και στην συμβολή τους στην προαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα προγράμματα καλύπτουν συγκεκριμένες και υπαρκτές ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών, καθώς παρέχουν την δυνατότητα για εξέλιξη των διδακτικών στόχων και ενισχύουν τον εμπλουτισμό και τη διεύρυνση του Προγράμματος Σπουδών.
Επιπροσθέτως η ευρύτερη σκοπιμότητα των προγραμμάτων της ΠΠΕ αφορά σε σχέση με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, την αισθητική αρτιότητα τους, ενώ συνεκτιμώνται επίσης ζητήματα που συνδέονται με την ασφάλεια των μαθητών/-τριών κατά τη χρήση τους, καθώς και η λειτουργική καταλληλότητα τους.
Στο σύνολο τους, τα προγράμματα της ΠΠΕ είναι πρωτότυπα και καινοτόμα.
Βασικό κριτήριο επιλογής των προγραμμάτων της ΠΠΕ αποτελεί η συνάφεια/συμβατότητα τους με την εκπαιδευτική διαδικασία και ειδικότερα σε σχέση με τις παιδαγωγικές αρχές, τους σκοπούς και τους στόχους που θέτει, τα περιεχόμενα και την εκπαιδευτική μεθοδολογία που προβλέπει. Παράλληλα, τα προγράμματα εκτιμώνται με βάση την εγκυρότητα της επιστημονικής γνώσης που μεταφέρουν.
Εξετάζεται το κατά πόσον προβάλλουν ουσιαστικές και επιστημονικά ελεγμένες γνώσεις, σύγχρονες και επίκαιρες. Κρίνεται, επίσης, η καταλληλότητα τους σε σχέση με την ηλικία των μαθητών/-τριών για τους οποίους προορίζεται.
Όλα τα προγράμματα της ΠΠΕ είναι συμβατά με τις αρχές της σύγχρονης εκπαίδευσης και συνεπή με την ισχύουσα εκπαιδευτική διαδικασία, προβάλλοντας γνώσεις ουσιαστικές, σύγχρονες και επιστημονικά ακριβείς,
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΠΠΕ εκτιμώνται ως προς την αισθητική τους αρτιότητα. Η αισθητική μορφή και τυπογραφική αρτιότητα των προγραμμάτων είναι ανάλογη με την ηλικία, τις δυνατότητες και τις ανάγκες των μαθητών/-τριών. Η δομή και η οργάνωση του υλικού διευκολύνουν την κατανόηση του περιεχομένου του.
Τέλος, ως προς τη λειτουργικότητά τους, τα προγράμματα της ΠΠΕ προσδιορίζουν τις προαπαιτούμενες γνώσεις και τις τεχνικές προϋποθέσεις για τη χρήση τους. Συνοδεύονται από επαρκείς οδηγίες και οι προαπαιτούμενες γνώσεις για τη χρήση τους είναι συμβατές με την ηλικία των μαθητών/-τριών. Έχουν ποιότητα και ισορροπία στα επί μέρους τεχνικά στοιχεία τους (γραφικά, ήχος, βίντεο, υπότιτλοι, δομική διάρθρωση).
Προβλέπουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης της λειτουργίας και των αποτελεσμάτων τους σε σχέση με δυνητικά διακριτά επίπεδα μαθητών/-τριών στην ίδια τάξη. Η χρήση τους έχει διαδραστικό χαρακτήρα και παρέχει ανατροφοδότηση στον χρήστη. Όλα τα προγράμματα της ΠΠΕ προβλέπουν και δραστηριότητες συνεργατικής μάθησης.
Στο σύνολο τους, τα προγράμματα της ΠΠΕ χαρακτηρίζονται εν γένει ως «φιλικά προς τον χρήστη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου