Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

 ΠΑΤΑ ΕΔΩ   Αναγνωστικό Δ΄ Δημοτικού

Αναγνωστικό Δ΄ Δημοτικού [1934Στ. Μυριβήλης, Δημ. Ανδρεάδης, 1η Έκδοση]

Αναγνωστικό της Δ΄ Τάξης Δημοτικού για το μάθημα της Γλώσσας. Περιλαμβάνει αφηγηματικές ιστορίες από τη ζωή του βασικού ήρωα Στάθη Σταθά. Οι εμπειρίες του ήρωα είναι κυρίως από τη θάλασσα. Περιέχει εικόνες, οι οποίες οπτικοποιούν τα κείμενα και βοηθούν στην διδασκαλία.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ Αναγνωστικό τετάρτης Δημοτικού
Αναγνωστικό Δ' Δημοτικού που περιέχει πεζά και ποιήματα εμπνευσμένα από τη θρησκευτική, εθνική, κοινωνική και ατομική ζωή, την ελληνική φύση ιστορία και μυθολογία και τις σχέσεις μεταξύ των λαών.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ       ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ
Δ. Κώτσιρας, Δ. Μάγος  ΒΟΗΘΗΜΑ 
Αριθμητική τετάρτης Δημοτικού με κιλά και μέτρα πρωτότυπη εικονογραφημένη σε 94 μαθήματα ακέραιοι - δεκαδικοί
 ΠΑΤΑ ΕΔΩ    ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
 Το σύγγραμμα αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία. Τα αποσπάσματα από την Οδύσσεια του Ομήρου είναι από τη μετάφραση του Εφταλιώτη.

 ΠΑΤΑ ΕΔΩ
ΙΣΤΟΡΙΑ

Μαθητικό βοήθημα Ιστορίας Δ΄ Δημοτικού που καλύπτει την περίοδο από τους μυθικούς και ηρωικούς χρόνους ως κατάληψη της Ελλάδας από τους Ρωμαίους.

 ΠΑΤΑ ΕΔΩ
Φυσική Ιστορία (Ζωολογία – Φυτολογία)
Σχολικό εγχειρίδιο Φυσικής Ιστορίας Γ΄ Δημοτικού που παρουσιάζει τα διαφορετικά μέρη των φυτών και τις ιδιότητές τους και περιγράφει τον τρόπο γονιμοποίησης και προφύλαξής τους από πιθανές απειλές. Το δεύτερο μέρος του βιβλίο αφορά τη ζωολογία και κάνει μια κατηγοριοποίηση των ζώων με βάση το περιβάλλον στο οποίο διαβιούν.

 ΠΑΤΑ ΕΔΩ
Στα παλιά χρόνια. Αναγνωστικό Δ' Δημοτικού 1933
Αναγνωστικό για τους μαθητές της Δ' τάξης του Δημοτικού. Περιέχει ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου