Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

1 η ΟΜΑΔΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΑΡΑ ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΡΟΔΟΥΛΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ;
Η παγκόσμια αλλαγή του κλίματος 


Η κλιματική αλλαγή περιγράφει μια αλλαγή στις μέσες συνθήκες - όπως η θερμοκρασία και οι βροχοπτώσεις - σε μια περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Για παράδειγμα, πριν από 20.000 χρόνια, πολλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες καλύφθηκαν από παγετώνες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, έχουμε ένα θερμότερο κλίμα και λιγότερους παγετώνες.


Η παγκόσμια αλλαγή του κλίματος αναφέρεται στις  αλλαγές σε ολόκληρη τη Γη. Αυτές περιλαμβάνουν θερμοκρασίες θέρμανσης και αλλαγές στις βροχοπτώσεις, καθώς και τα αποτελέσματα της θέρμανσης της Γης, όπως:

  • Αύξηση της στάθμης της θάλασσας
  • Συρρικνωμένοι παγετώνες στο βουνό
  • Λιώσιμο πάγου με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι συνήθως στη Γροιλανδία, την Ανταρκτική και την Αρκτική
  • Αλλαγές στους χρόνους άνθισης των λουλουδιών και των φυτών.

Το κλίμα της Γης αλλάζει συνεχώς -  Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει πρόσφατα ασυνήθιστες αλλαγές. Για παράδειγμα, η μέση θερμοκρασία της Γης αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι θα περίμεναν τα τελευταία 150 χρόνια.



Όταν σκέφτεστε τη NASA, πιθανότατα σκέφτεστε αστροναύτες, δορυφόρους, περιηγητές του Άρη και τηλεσκόπια που μελετούν απομακρυσμένους πλανήτες και μακριά γαλαξίες.

Η NASA είναι ένα διαστημικό γραφείο. 

Λοιπόν, γιατί να μελετήσετε τη Γη;


Επειδή η Γη είναι και ένας πλανήτης! 
Στην πραγματικότητα, η Γη είναι ο πλανήτης που έχει εξερευνήσει περισσότερο η NASA. Και είναι σημαντικό να παρακολουθούμε ένα μέρος σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα όπου μπορούμε να ζήσουμε.

Οι επιστήμονες της NASA συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τα προηγούμενα κλίματα από πολύ παλιά δέντρα και πάγο που κρύβουν βαθιά μέσα τους ιχνη από παγετώνες.


 





Γιατί γίνεται πιο ζεστή η Γη;


Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μερικά αέρια θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα μας. Βοηθούν στη διατήρηση της Γης αρκετά ζεστή για να ζήσει. Αλλά πάρα πολλά αέρια θερμοκηπίου μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας.


Η σύντομη απάντηση:

Γιατί έχει σημασία ότι το κλίμα της Γης αλλάζει;

Πάνω από εκατομμύρια χρόνια, το κλίμα της Γης έχει ζεσταθεί και ψυχθεί πολλές φορές. Ωστόσο, σήμερα ο πλανήτης θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι σε σχέση με την ανθρώπινη ιστορία.



Οι επιστήμονες παρακολουθούν τη Γη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιούν δορυφόρους της NASA και άλλα όργανα για τη συλλογή πολλών τύπων πληροφοριών σχετικά με τη γη, την ατμόσφαιρα, τον ωκεανό και τον πάγο της Γης. Αυτές οι πληροφορίες μας λένε ότι το κλίμα της Γης γίνεται πιο ζεστό.

Το κλειδί για να αποφυγουμε την κλιματική αλλαγη είναι να διατηρήσουμε τα πάντα σε ισορροπία .....



ΕΔΩ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ https://climatekids.nasa.gov/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου